Hovězí roštěnec s růžičkovou kapustou
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 300 g Kapusta růžičková
 - 50 g Šunka uzená
 - 400 g Bambusové výhonky
 - 60 ml Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 ks Feferony
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 4 dl Vývar slepičí
 - 0.23 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 642 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 179.7 mg
 - Draslík 923.2 mg
 - Vláknina 11129.5 mg
 - Vitamín A 11129.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso odblaníme, očistíme, nakrájíme na tenké nudličky, které v misce smícháme spolu s půlkou škrobu. Potom přidáme dva bílky, sůl, pepř, misku přiklopíme poklicí, necháme v lednici cca 120 minut.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka opečeme připravené maso. Z pánve slijeme trochu oleje, přidáme na tenké proužky nakrájené bambusové výhonky, drobně pokrájené feferonky a chvilku podusíme. Přidáme med, přilijeme připravenou zálivku, vložíme maso a opět necháme chvilku dusit. Nakonec ke všem surovinám přimícháme uvařené růžičkové kapustičky, jídlo dochutíme solí, pepřem. Zlehka zamícháme a stáhneme ze sporáku.
 - 
                                3
Růžičkovou kapustu očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a uvaříme ji v hrnci s osolenou vodou do měkka, uvařené scedíme.
 - 
                                4
Příprava zálivky: do kastrůlku vlijeme vývar, přidáme sójovou omáčku a zbytek škrobu, na mírném ohni chvilku povaříme na hustší zálivku.
 - 
                                5
Hotové jídlo rozporcujeme na jednotlivé talíře. Každou porci posypeme na tenké nudličky nakrájenou šunkou a jídlo podáváme.