Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 287.2 mg
 - Vláknina 6662.4 mg
 - Vitamín A 6662.4 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.
 - 
                                2
Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.
 - 
                                4
Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
 - 
                                5
Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.
 - 
                                6
Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.