Trhance s ořechy a malinovou šťávou
Suroviny
- 10 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 70 g Mouka pšeničná hrubá
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Rozinky bílé
 - 60 g Ořechy vlašské
 - 80 ml Malinová šťáva
 - 3.2 ml Olej slunečnicový
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 0.5 špetka Sůl
 - 4 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 47 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 130.1 mg
 - Draslík 76.8 mg
 - Vláknina 2635 mg
 - Vitamín A 2635 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Studené mléko vlijeme do misky, přidáme žloutky, cukr, sůl, vanilkový cukr. Vše dobře rozšleháme, za stálého šlehání přisypeme hladkou a hrubou mouku, kypřící prášek. Nakonec přidáme rozinky a z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
 - 
                                2
Zlehka promícháme, připravené těsto vařečkou naléváme na olejem vymazanou a rozpálenou pánev. Opečeme z jedné strany,poté vložíme do nahřáté trouby a dopečeme. Opékáme až do skončení těsta.
 - 
                                3
Hotové (ještě teplé) trhance vidličkami roztrháme na stejné kousky.
 - 
                                4
Podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme pomletými ořechy a polijeme malinovou šťávou.