Vejce plněná masovou pěnou
Suroviny
- 150 g Maso mleté - mix
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 20 g Petržel - nať
 - 200 g Rajčata
 - 60 g Salát hlávkový
 - 2 kávová lžička Sardelová pasta
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Citrony
 - 0.5 ks Kapie
 - 0.5 špetka Sůl
 - 0.5 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 126 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 273.5 mg
 - Draslík 304.3 mg
 - Vláknina 5016.9 mg
 - Vitamín A 5016.9 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 48.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Po 10 minutách vaření vejce scedíme, opláchneme ve studené vodě, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrojíme podélně na půlky. Vybrané žloutky dáme do misky, spolu s nakrájenou paprikou, mletým masem, máslem, smetanou a sardelovou pastou vyšleháme na hladkou pěnu. Tu dochutíme opatrně solí, pepřem, přimícháme drobně posekanou petrželovou nať a dobře promícháme. Poté směs vložíme do cukrářského sáčku s hrubou trubičkou a ozdobně nastříkáme do důlků po žloutcích.
 - 
                                2
Na dezertní talíře aaranžujeme na kolečka nakrájená rajčata, listy hlávkového salátu, do středu položíme vždy naplněnou půlku vejce. Povrch pěny ozdobíme tenkým plátkem citrónu a tenkými pásky červené kapie.