Vylepšený květákový mozeček
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 199 mg
- Draslík 478.3 mg
- Vláknina 6000.3 mg
- Vitamín A 6000.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Květák rozebereme na růžičky, důkladně propereme a v osolené vodě uvaříme do poloměkka. Scedíme, necháme okapat a pokrájíme nebo rozmačkáme. 
- 
                                2V kastrolu rozehřejeme máslo a zpěníme na něm cibuli nakrájenou na jemno. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a orestujeme. 
- 
                                3Nakonec přisypeme nadrobno nakrájený uvařený květák a krátce podusíme dusíme doměkka. Dochutíme solí, pepřem a zalijeme rozkvedlanými vejci, do kterých jsme přimíchali nastrouhaný sýr. 
- 
                                4Za stálého míchání přidáme nakrájenou petrželku, vejce necháme srazit a odstavíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        