Knedlíčky jiaozi
Suroviny
- 800 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Zelí čínské
 - 250 g Vepřové maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Zázvor
 - 4 polévková lžíce Sójová omáčka
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 4 polévková lžíce Chilli
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 10 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 62.2 mg
 - Vláknina 820 mg
 - Vitamín A 820 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme těsto: smícháme mouku, špetku soli a hrnek vody. Vypracujeme kuličku, kterou dáme na 30 minut odležet do ledničky.
 - 
                                2
Mezitím si nakrájíme cibuli na jemno, zelí na proužky, zázvor nastrouháme, maso nakrájíme na tenké proužky, česnek prolisujeme a vše smícháme. Osolíme, opepříme.
 - 
                                3
Těsto vyválíme na tenký plát a vykrajujeme skleničkou. Doprostřed dáme lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme a zabalíme.
 - 
                                4
Vaříme je ve velkém hrnci.
 - 
                                5
Poté je můžeme (ale nemusíme) osmažit na oleji dozlatova.
 - 
                                6
Podáváme je se sójovou omáčkou a chilli omáčkou.