Domácí široké nudle Ládi Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 978 kcal
 - Sacharidy 165 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 663 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 77.8 mg
 - Vláknina 14175 mg
 - Vitamín A 14175 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce vidličkou společně rozmícháme vejce, vodu, olej a sůl. Asi 100 g mouky použijeme na pomoučnění. 350 g mouky vysypeme na vál, uděláme do ní důlek a do něj nalijeme směs tekutých surovin.
 - 
                                2
Mouku nejprve zapracováváme nožem směrem zkraje dovnitř tekuté směsi a jakmile se suroviny spojí dohromady, dobře propracujeme těsto rukama tak, aby se nelepilo. Aby v těstě nezůstaly žádné hrudky mouky, hněteme jej asi 10 minut. Hotové těsto necháme odpočinout v chladničce alespoň 15 minut.
 - 
                                3
Na pomoučněném válu vyválíme z těsta plát silný asi 2 milimetry, poté jej poprášíme moukou a necháme asi 5 minut oschnout.
 - 
                                4
Plát těsta srolujeme do rolády a krájíme příčně nožem na plátky silné asi 1 centimetr, po rozbalení každého plátku tak vznikne dlouhá široká nudle.
 - 
                                5
Takto připravené nudle vaříme ve vodě po dobu 3 minut.