Kuře na paprice II
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1056 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 76 g
- Sodík 97196 mg
- Bílkoviny 82 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 349.8 mg
- Draslík 960.9 mg
- Vláknina 2034 mg
- Vitamín A 2034 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 72.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté kuře rozčtvrtíme a osolíme. 
- 
                                2Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku (nesmí zhnědnout) a na tento základ vložíme kuře. Opečeme je po obou stranách, poté podlijeme a za častého obracení dusíme do měkka. Měkké kuře vyjmeme a vložíme do jiného kastrolu na teplo. 
- 
                                3Do šťávy přidáme oloupaná rozkrájená rajčata, podusíme je, přilijeme smetanu se zakvedlanou moukou a omáčku necháme přejít varem. Hotovou omáčku přecedíme na kuře. 
- 
                                4Jako přílohy podáváme jemné noky, knedlíky ze žemlí nebo rýži. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                         
                            

