Rýže s čočkou a jogurtem
Suroviny
- 100 g Cibule perlová
 - 100 g Rýže neloupaná (Natural)
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 50 g Čočka jedlá
 - 500 ml Vývar zeleninový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 1 špetka Kmín celý
 - 1 špetka Zázvor mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Hřebíček mletý
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Ocet malinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 648 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 21.1 mg
 - Draslík 413.6 mg
 - Vláknina 13133.8 mg
 - Vitamín A 13133.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži a čočku vaříme v zeleninovém vývaru cca 20minut. Poté přidáme sůl, pepř a dochutíme mletým koriandrem a zázvorem.
 - 
                                2
Ve woku rozehřejeme máslo s troškou pepře. Perlovou cibuli necháme okapat, vložíme do másla a za stálého míchání opékáme zhruba 5minut.
 - 
                                3
Rýži s čočkou zcedíme, necháme okapat a přidáme k cibuli. Ochutíme římským kmínem a mletým hřebíčkem. Přimícháme ocet a při mírné teplotě opékáme ještě 3-5minut. Na závěr opatrně přimícháme jogurt a ihned podáváme.