České vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 247 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 200.5 mg
 - Draslík 279 mg
 - Vláknina 9550 mg
 - Vitamín A 9550 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Půl šálku mléka mírně zahřejeme, přidáme lžičku cukru, rozdrobíme do něj droždí a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Do mísy vsypeme mouku, osolíme, přidáme cukr, žloutky, rozehřáté máslo, vlijeme vzešlý kvásek a zbytek vlahého mléka. Vypracujeme husté těsto a necháme vykynout.
 - 
                                3
Lžící nabíráme kousky vykynutého těsta na vál posypaný moukou, vytvoříme kuličky, mírně zploštíme a dáme opět kynout.
 - 
                                4
Tuk rozehřejeme v kastrolu, vdolky do něho klademe horní stranou dolů a smažíme na středně silném ohni. Hotové pokládáme na papírový ubrousek, aby přebytečný tuk odkapal.
 - 
                                5
Potíráme je povidly, posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme jogurtem.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            