Kachna s brokolicí a paprikou
Suroviny
- 450 g Kachní prsa
 - 130 g Brokolice
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 2 kávová lžička Sezam - semena
 - 2 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 515.8 mg
 - Vláknina 3382.5 mg
 - Vitamín A 3382.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse rozmícháme Solamyl s bílkem, přidáme kachní maso nakrájené na kostky (přibližně 2,5 cm velké), promícháme a necháme půl hodiny stát.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme ve woku na vysokou teplotu, vložíme maso vyjmuté děrovanou naběračkou ze směsi a smažíme na oleji 5 minut. Hotové přeneseme na papírové utěrky, aby se z něj odsál přebytečný tuk.
 - 
                                3
Do woku vložíme papriky zbavené semen a nakrájené na kostky, růžičky brokolice, opékáme 3 minuty, poté opět vše vyjmeme na papírové ubrousky.
 - 
                                4
Ve woku ponecháme 2 lžíce oleje, opět rozehřejeme, přidáme prolisovaný česnek, opékáme půl minuty, vmícháme sójovou omáčku, rýžové víno, cukr, kuřecí vývar a přivedeme k varu. Poté do woku vrátíme kachní maso, zeleninu a 2 minuty povaříme.
 - 
                                5
Pokrm vložíme do předehřáté servírovací mísy, posypeme sezamem a servírujeme.