Pizza spinaci
Suroviny
- 120 g Rajčata
 - 40 g Sýr Parmezán
 - 20 g Olivy černé
 - 1000 g Špenát listový čerstvý
 - 220 g Mozzarella
 - 400 g Těsto na pizzu
 - 30 g Mouka kukuřičná
 - 12 g Passata (drcená rajčata)
 - 20 g Oříšky piniové
 - 40 ml Olej olivový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1441 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 2158 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 3398.2 mg
 - Vláknina 34429.5 mg
 - Vitamín A 34429.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 151.3 mg
 - Vitamín E 11.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek, piniové oříšky a špenát necháme osmahnout do zavadnutí na rozpáleném oleji. Dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Těsto na pizzu rozdělíme na dva díly a každý vyválíme do kola o průměru 30 cm. Těsto přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.
 - 
                                3
Těsto potřeme rajčatovou omáčkou vyrobenou ze 120 g rozmixovaných rajčat, 2 stroužků česneku, 2 lžiček olivového oleje, passaty, soli a pepře. Poté posypeme 110 g pokrájené mozzarelly, špenátem, olivami, zbytkem mozzarelly a parmezánem.
 - 
                                4
Takto připravenou pizzu dáme péct na 14 minut při 240 °C.