Kuřecí se zeleninou a sezamem
Suroviny
- 170 g Hrášek
 - 340 g Kuřecí prsa
 - 20 g Zázvor celý
 - 115 g Fazole černé
 - 20 ml Omáčka sójová
 - 20 ml Sherry brandy
 - 2.75 ml Olej sezamový
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Citronová kůra
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 54.4 mg
 - Draslík 1072.5 mg
 - Vláknina 22581.9 mg
 - Vitamín A 22581.9 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme šťávu, kůru, jeden prolisovaný stroužek česneku, nasekaný koriandr, pepř. Maso nakrájíme na nudličky a vložíme do marinády. Obalené maso necháme v ledničce jednu hodinu marinovat.
 - 
                                2
Na wok pánvi opražíme půl minuty semínka. Pak je vyndáme a do pánve nalijeme olej. Na něm třicet sekund restujeme nasekaný zázvor a jeden prolisovaný stroužek česneku. Spolu s masem a marinádou restujeme čtyři minuty. Poté vložíme nudličky mrkví, kolečka pórku a restujeme vše dvě minuty. Pak přisypeme hrášek, fazole a po dvou minutách vlijeme sherry a sójovou omáčku. Vše mícháme dvě minuty, pak přisypeme sezamová semínka a podáváme.