Kuře na houbách a zázvoru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 57.6 mg
 - Draslík 1293.1 mg
 - Vláknina 15766.8 mg
 - Vitamín A 15766.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme 40 ml omáčky, víno, cukr, sůl, kousky kuřecího masa, vše promícháme a necháme směs marinovat minimálně dvacet minut. Houby na dvacet minut namočíme do vody, slijeme je a necháme odkapat. Tekutinu odložíme a houby nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Na pánvi wok na 20 ml oleje smažíme chvíli čtyři plátky zázvoru, přidáme marinované maso a smažíme ho dvě minuty. Po zhnědnutí ho odložíme. Pánev umyjeme a nalijeme do ní zbytek oleje, vložíme nadrobno nakrájenou lžičku česneku, po chvíli i houby, kostičky papriky a vše smažíme jednu minutu. Přilijeme 40 ml houbové tekutiny a mícháme, až se odpaří.
 - 
                                3
Nakonec přidáme maso, zbytek omáčky a vše smažíme asi dvě minuty.