Vanilkový piškot s kandovaným ovocem
Suroviny
- 230 g Kandované ovoce
 - 180 g Máslo čerstvé
 - 180 g Cukr vanilka
 - 90 g Mandle mleté
 - 50 g Kandovaná citronová kůra
 - 170 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 64 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 79.3 mg
 - Draslík 93.7 mg
 - Vláknina 2015 mg
 - Vitamín A 2015 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vytřeme máslem formu na biskupský chlebíček a na dno položíme pečící papír.
 - 
                                2
Nakrájíme kandované ovoce a citronovou kůru a smícháme s mletými mandlemi, nastrouhanou citronovou kůrou a 2 lžícemi mouky.
 - 
                                3
Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme vanilkovou esenci a postupně přimícháváme vejce.
 - 
                                4
Do utřené hmoty postupně zapracujeme prosátou mouku, kypřící prášek a sůl. Opatrně přimícháme většinu připraveného ovoce.
 - 
                                5
Těstem naplníme připravenou formu a navrch poklademe zbylé ovoce. Volně přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 1,5 hodiny.
 - 
                                6
Piškot necháme po dopečení asi 5 minut ještě ve formě a pak jej vyklopíme. Zabalený do alobalu vydrží asi 4 dny.
 - 
                                7
Před podáváním jej ozdobíme kandovaným ovocem a kůrou.