Domácí játrová pomazánka
Suroviny
- 250 g Játra vepřová
 - 50 g Sýr smetanový tavený 45%
 - 100 g Omáčka tatarská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Kapary
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 2476 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 188.1 mg
 - Draslík 290.7 mg
 - Vláknina 7717.5 mg
 - Vitamín A 7717.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem uvařená játra v mixéru rozšleháme, přidáme okurky, sýr, oloupanou cibuli, česnek, worcester, tatarku, zakapeme citrónovou šťávou.
 - 
                                2
Směs vybereme z mixeru do misky, osolíme opepříme, dochutíme případně troškou láku z okurek a zamícháme.
 - 
                                3
Nakonec do pomazánky vmícháme nasekané kapary.