Kotlety plněné zelím s jablky
Suroviny
- 250 g Zelí kysané
 - 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Jablka
 - 4 ks Vepřové kotlety
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Kmín mletý
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 155 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 69 mg
 - Draslík 447.4 mg
 - Vláknina 2994.3 mg
 - Vitamín A 2994.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ukrojíme silnější kotlety, abychom do nich mohli udělat kapsy, kotlety osolíme a opepříme. Zelí scedíme, mírně vymačkáme a překrájíme. Jablko oloupeme, vykrojíme jádřinec a jablko nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Na náplň do kotlet smícháme zelí, med, jablko, sůl, pepř a kmín.
 - 
                                3
Kapsy plníme zelím, sepneme jehlou.
 - 
                                4
V pekáči na oleji zpěníme cibuli, vložíme kotlety a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme pivem, dáme do předehřáté trouby a pečeme doměkka.