Kynuté buchty plněné švestkami
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
 - 30 g Droždí
 - 300 g Švestky sušené
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 g Máslo jihočeské
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 dl Mléko plnotučné
 - 3 polévková lžíce Cukr krupice
 - 4 polévková lžíce Skořice mletá
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 42.6 mg
 - Draslík 417.5 mg
 - Vláknina 7539 mg
 - Vitamín A 7539 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 104.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme mouku, 1 ks vejce, vanilkový cukr, cukr krupice, kypřící prášek, máslo, vylijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
 - 
                                2
Na moukou vysypaný vál vylijeme vykynuté těsto, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, na každé položíme dvě švestky obalené ve skořicí, těsto pořádně spojíme a skládáme na sádlem vymazaný plech. Na plechu necháme ještě 10 minut vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.