Anýzový chleba domácí z piva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
 - Sacharidy 127 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 431 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 247.2 mg
 - Vláknina 939.7 mg
 - Vitamín A 939.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, přisypeme anýz, sůl, kmín a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou asi 1,5 hodiny kynout.
 - 
                                2
Z vykynutého těsta utvoříme dva bochníky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.