Francouzská bageta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
 - Sacharidy 182 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 448 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 234 mg
 - Vláknina 540 mg
 - Vitamín A 540 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě a poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby nám vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
 - 
                                3
Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Vše dáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.
 - 
                                4
Na závěr ještě do bagety nařízneme zářezy a dáme péct do trouby předehřáté na 240 stupňů Celsia cca na 20 minut.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
