Plněné žampiony rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 157 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 4.1 mg
 - Draslík 1247.7 mg
 - Vláknina 9805 mg
 - Vitamín A 9805 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme žampiony, odřízneme nožky a položíme stranou dolů. Pokrájené nožky dáme do hrnce. Rozehřejeme troubu na 190 stupňů Celsia.
 - 
                                2
Do hrnce přidáme lesní houby, červené víno a pokrájená usušená rajčata. Přivedeme k varu a pod pokličkou necháme 3 minuty, aby houby změkly. Necháme okapat, okapanou šťávu uschováme a houby dáme do malé misky. Vmícháme nasekané jarní cibulky a uvařenou rýži, osolíme a opepříme. Směs dáme do kloboučků a posypeme nastrouhaným parmezánem.
 - 
                                3
Houby rozložíme na plech a polijeme uschovanou šťávou. Pečeme 25 minut.
 - 
                                4
Předehřejeme gril, kůrku z krajíců chleba odkrojíme a krajíce dáme na gril, aby po obou stranách zhnědly.
 - 
                                5
Houby necháme okapat a dáme každou na jeden toast, ihned podáváme.