Palačinky s uzenou rybou
Suroviny
- 75 g Sýr Parmezán
 - 100 g Krevety tygří - loupané
 - 50 g Sýr Gruyére
 - 450 g Treska uzená
 - 140 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Hrášek mražený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 dl Mléko plnotučné
 - 3 dl Vývar rybí
 - 3 dl Mléko polotučné
 - 0.04 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 113.3 mg
 - Draslík 383.1 mg
 - Vláknina 88.3 mg
 - Vitamín A 88.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 310.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mouku a sůl a uděláme uprostřed důlek. Rozklepneme do něj vejce a vmícháme do mouky. Přiléváme mléko a vypracujeme hladké těsto. Dáme stranou.
 - 
                                2
Do pánve vložíme tresku bez kůže, přidáme mléko a přivedeme k varu. Vaříme 10 minut, poté necháme okapat a mléko uschováme.
 - 
                                3
Rozpustíme ve woku máslo, přidáme mouku, vymícháme kaši a 3 minuty povaříme. Odstavíme ze sporáku a přidáváme postupně uschované mléko. Mícháme, dokud nebude omáčka, postup zopakujeme i s rybím vývarem. Vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Vmícháme parmezán, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Vymažeme pánev olejem, přidáme 2 lžíce palačinkového těsta a smažíme palačinku. Udržujeme je teplé, dokud neosmažíme všechny.
 - 
                                5
Rybí maso rozebereme, vmícháme hrášek a krevety k jedné půlce omáčky a směsí naplníme palačinky. Zbylou omáčkou palačinky přelijeme, posypeme sýrem a pečeme 20 minut.
 - 
                                6
Podáváme teplé.