Brambory lyonské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 159 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 8 mg
 - Draslík 926.7 mg
 - Vláknina 11799.3 mg
 - Vitamín A 11799.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na plátky nakrájíme brambory, dáme je do lehce osolené vody v hrnci a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme 10 minut, poté scedíme a necháme okapat.
 - 
                                2
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme nakrájenou cibuli na plátky s prolisovaným česnekem a smažíme. Do pánve přidáme uvařené brambory a smažíme 8 minut. Osolíme, opepříme a rozdrobíme navrch nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Ihned podáváme.