Lasagne s pórkem a čočkou
Suroviny
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 g Pórek
 - 100 g Čočka jedlá
 - 100 g Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Rajčata
 - 8 ks Těstoviny Lasagne
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3930 kcal
 - Sacharidy 761 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 137 g
 - Uhlovodany 757 g
 - Cholesterol 29.3 mg
 - Draslík 570.8 mg
 - Vláknina 21227.2 mg
 - Vitamín A 21227.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný pórek nakrájený na plátky podusíme na horkém oleji. Přilijeme 250 ml vody, přidáme čočku a 5 minut vaříme.
 - 
                                2
Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, oregano a 125 ml vody, osolíme, opepříme a dalších 5 minut vaříme.
 - 
                                3
Omytá rajčata nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Vrstvíme do vymazané formy střídavě s plátky lasagní a čočkou. Poslední vrstvou je čočka.
 - 
                                5
Nastrouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a směsí zalijeme lasagne.
 - 
                                6
Pokrm zapékáme dozlatova asi 30 minut.