Masové kuličky s krabím masem
Suroviny
- 170 g Kapusta hlávková
 - 450 g Vepřová plec
 - 120 g Krab
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř citronový
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 5 ks Cibulka jarní
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 6 dl Bujón hovězí
 - 0.03 dl Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Cukr krupice
 - 2 polévková lžíce Zázvor celý
 - 0.5 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 36379 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 103.6 mg
 - Draslík 1318.6 mg
 - Vláknina 3161.3 mg
 - Vitamín A 3161.3 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso z plecka omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a jemně pomeleme s 1 větším stroužkem česneku. Jarní cibulku omyjeme, rozkrájíme ji několikrát podélně, a pak ji velmi drobně nakrájíme.
 - 
                                2
Čerstvý zázvor oloupeme a pokrájíme na plátky (přibližně 2 lžíce). V míse důkladně promícháme maso, cibulku, konzervované krabí maso, zázvor, který jsme prolisovali jako česnek, sůl, maizenu a citronový pepř. Ze směsi vytvoříme kuličky o průměru asi 5-6 cm.
 - 
                                3
V hlubší pánvi si rozpálíme 3-4 lžíce oleje a masové kuličky osmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je z omastku a na něm krátce orestujeme omyté kapustové listy. Do zapékací misky vymazané 1 lžící oleje dáme kapustové listy, na ně položíme masové kuličky a přelijeme je sherry brandy. V míse si smícháme hovězí bujón, vodu, sójovou omáčku a cukr a roztokem přelijeme maso. Zapékací mísu zakryjeme pokličkou a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C asi 10-15 minut, pak teplotu zmírníme na 185°C a dopečeme přibližně 30-40 minut.