Ryba v hořčici
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř bílý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Jalovec
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Tymián čerstvý
 - 0.125 l Víno bílé
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.2 kg Treska skvrnitá
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 2 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 653 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 517.4 mg
 - Draslík 1186.3 mg
 - Vláknina 8245.5 mg
 - Vitamín A 8245.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.2 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout.
 - 
                                2
Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla.
 - 
                                3
Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu.
 - 
                                4
Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne.
 - 
                                5
Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky.
 - 
                                6
Podáváme s rybou.