Závitky z lasagní s kuřetem
Suroviny
- 70 g Sýr Čedar
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 70 g Sýr Čedar
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 60 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 230 g Kuřecí prsa
 - 25 g Mouka pšeničná hladká
 - 3 ml Olej olivový
 - 180 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 8 plátek Lasagne
 - 1.5 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 591 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 111.1 mg
 - Draslík 295.6 mg
 - Vláknina 333.1 mg
 - Vitamín A 333.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 309.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, opláchnutá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme.
 - 
                                2
Ve vroucí osolené vodě s olejem postupně po šesti minutách vaříme lasagne. Poté je rozložíme na utěrku, aby se nepřekrývaly, a necháme oschnout.
 - 
                                3
V mezičase v rendlíku na polovině dávky másla dusíme houby s kuřecím masem. Po pěti až šesti minutách odstavíme. Ze zbylého másla a mouky na pánvi usmažíme světlou jíšku, poté ji odstavíme a postupně zašleháme mléko. Omáčku dáme na sporák a za stálého míchání vaříme alespoň 5 minut.
 - 
                                4
Hladkou omáčku vlijeme na kuřecí směs, přisypeme sýr, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
 - 
                                5
Hustou směs rozetřeme na plátky lasagní tak, abychom je mohli srolovat. Rolky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě, až sýr zezlátne.