Pečená kachna obložená fíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 805 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 109 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 132.7 mg
 - Draslík 665.1 mg
 - Vláknina 5223 mg
 - Vitamín A 5223 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 39.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachnu opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Drůbky (krk, žaludek, srdce a špičky křídel) vložíme do osolené vody. Oškrábeme zeleninu - mrkev, petržel a celer, pokrájíme na kostičky. Přidáme do hrnce k drůbkům a uvaříme vývar.
 - 
                                3
Předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                4
Na pekáč vlijeme olej, kachnu opečeme po všech stranách. Vložíme do trouby a podlijeme hotovým vývarem. Pečeme 60 minut do měkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou.
 - 
                                5
4 fíky oloupeme, rozmixujeme je v mixéru.
 - 
                                6
Upečenou kachnu vyndáme z pekáče. Šťávu přecedíme přes síto a odebereme z ní tuk. Ke šťávě přidáme rozmixované fíky. Zalijeme portským vínem a 250 ml vývaru z drůbků. Odpařujeme, dokud nezhoustne.
 - 
                                7
Rozmixujeme kachní játra a přidáme k nim máslo, lisujeme je do omáčky. Zbylé čtyři fíky rozpůlíme a opečeme je na másle.
 - 
                                8
Rozporcujeme kachnu a podáváme ji s omáčkou.