Kachna grilovaná s marinádou ze sherry a pomerančové šťávy
Suroviny
- 1200 g Kachna domácí
- 1 kávová lžička Pepř cayenský
- 1 ks Jablka
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 727 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 67 g
- Sodík 177 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 130.3 mg
- Draslík 426.4 mg
- Vláknina 1762.6 mg
- Vitamín A 1762.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchneme a osušíme kachnu. Osolíme ji, opepříme, propícháme kůži, aby mohl volně odtékat tuk.
-
2
Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Jablko také oloupeme, rozkrájíme na osminy, jádřince odstraníme. Do břišní dutiny kachny vložíme nakrájené cibule a jablko, otvor sepneme, kachnu navlékneme na grilovací jehlu.
-
3
V misce promícháme pomerančovou šťávu, sherry, med, sójovou omáčku a cayenský pepř, kachnu potřeme marinádou.
-
4
Opékáme 70 minut na rozehřátém grilu. Kachnu obracíme a průběžně potíráme marinádou.