Bratislavská buchta
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 450 g Zakysaná smetana
 - 100 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Voda pitná
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr vanilka
 - 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
 - 1 balení Skořicový cukr
 - 2 polévková lžíce Kakao
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 39 g
 - Cholesterol 102.2 mg
 - Draslík 54.9 mg
 - Vláknina 1617.7 mg
 - Vitamín A 1617.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny.
 - 
                                2
Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
 - 
                                3
Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto.
 - 
                                4
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu.
 - 
                                5
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut.
 - 
                                6
Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce.