Píchaná buchta
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
 - 250 g Cukr krupice
 - 200 g Cukr moučkový
 - 150 g Máslo
 - 100 g Čokoláda na vaření
 - 150 ml Olej rostlinný
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 balení Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 balení Cukr vanilka
 - 4 polévková lžíce Rum
 - 3 polévková lžíce Kakao
 - 1 polévková lžíce Tuk
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 532 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 40.2 mg
 - Vláknina 2900 mg
 - Vitamín A 2900 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme všechny suroviny na těsto a šlehačem je vyšleháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do tukem vymazaného pekáče nebo dortové formy.
 - 
                                3
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
 - 
                                4
Příprava polevy: máslo rozpustíme a promícháme s moučkovým cukrem, rumem a kakaem.
 - 
                                5
Upečený, ještě horký korpus rozpícháme špejlí a zalijeme připravenou polevou.
 - 
                                6
Nakonec moučník na povrchu ozdobně přelijeme rozpuštěnou čokoládou.