Medová bábovka
Suroviny
- 120 g Med včelí
 - 125 g Máslo čerstvé
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 200 g Cukr moučkový
 - 450 g Mouka pšeničná hrubá
 - 250 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 polévková lžíce Kakao - prášek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 43 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 146.2 mg
 - Draslík 190 mg
 - Vláknina 1203 mg
 - Vitamín A 1203 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 175.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.
 - 
                                3
Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.
 - 
                                4
Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.