Bezlepkový Mac ´n´ Cheese
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
 - 50 g Sýr Čedar
 - 300 g Bezlepkové těstoviny
 - 500 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 1 ks Cibule
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 473 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 52.1 mg
 - Draslík 71.5 mg
 - Vláknina 1175 mg
 - Vitamín A 1175 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 791.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.
 - 
                                2
Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.
 - 
                                3
Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.
 - 
                                4
Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.
 - 
                                5
Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.