Pizza se steakem, šalotkou a modrým sýrem
Suroviny
- 40 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 50 g Špenát listový čerstvý
 - 150 g Mozzarella
 - 450 g Pšeničná mouka hladká chlebová
 - 150 g Hovězí steak libový
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1.5 kávová lžička Olej olivový
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Droždí sušené
 - 2 ks Rajčata
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Šalotka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 1750 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 74.3 mg
 - Draslík 528 mg
 - Vláknina 5273 mg
 - Vitamín A 5273 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do domácí pekárny dáme na spodek vlažnou vodu, sůl a půl lžičky olivového oleje. Přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme vypracovat těsto.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme omáčku. Rajčata spaříme a oloupeme je. Spolu s nasekaným stroužkem česneku, lžičkou olivového oleje, solí a pepřem je dáme do mixéru a rozmixujeme dohladka.
 - 
                                3
Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly a každý díl vyválíme do placky. Každou placku potřeme dostatečným množstvím rajčatové omáčky. Na to nasypeme většinu mozarelly, přidáme na jemno nasekanou šalotku a na tenké plátky nakrájené hovězí maso. Přidáme i špenát a nahoru přijde niva a zbytek mozarelly.
 - 
                                4
Nyní si necháme předehřát troubu na 220 °C. Mezitím nám těsto znovu vykyne.
 - 
                                5
Pečeme 12-15 minut.