Pudinkový dezert s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 153.6 mg
 - Vláknina 4006 mg
 - Vitamín A 4006 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z pudinkového prášku, cukru krupice a mléka připravíme pudink podle návodu na obalu. Rozdělíme do dvou misek a necháme zchladnout.
 - 
                                2
Většinu jahod (dva kusy si necháme na ozdobu) nakrájíme na drobné kousíčky a svaříme s cukrem moučkou. Necháme vystydnout a pak ještě rozmixujeme.
 - 
                                3
Mezitím si ušleháme smetanu dotuha. Do ní opatrně vmícháme rozmixované jahody. Tuto směs dáme na pudink. Ozbobíme rozkrojenými jahodami, vychladíme v lednici a podáváme.