Čokoládová štola přelitá směsí čokolády a koňaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 146.7 mg
 - Draslík 488.8 mg
 - Vláknina 9260.7 mg
 - Vitamín A 9260.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                2
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky a bílky. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni se 30 g másla. Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny, přidáme mouku, čokoládovou hmotu a kypřicí prášek. Třeme dokud nezískáme hladkou směs. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.
 - 
                                3
Těsto vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 8 - 10 minut. Štolu vyjmeme, necháme vychladnout ve formě a vyklopíme na tác.
 - 
                                4
Na polevu rozehřejeme čokoládu s máslem a 2 lžícemi vody. Přidáme koňak a vzniklou polevu rozetřeme stěrkou na štolu. Necháme ztuhnout a před podáváním dozdobíme rozpůlenými plátky pomeranče.