Zapečené zelné závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 93.4 mg
 - Draslík 368.4 mg
 - Vláknina 974.3 mg
 - Vitamín A 974.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.
 - 
                                2
Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.
 - 
                                3
Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.
 - 
                                4
V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.
 - 
                                5
Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.
 - 
                                6
Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.
 - 
                                7
Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.
 - 
                                8
Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.
 - 
                                9
Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.
 - 
                                10
Podáváme s chlebem.