Plněný kvašený chléb
Suroviny
- 300 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
 - 80 g Salám jemný
 - 50 g Olivy černé
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 50 g Olivy nakládané
 - 80 g Sýr Provolone
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 2 ks Rajčata
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 687 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 29.8 mg
 - Draslík 318.6 mg
 - Vláknina 4015.5 mg
 - Vitamín A 4015.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.8 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru umixujeme olivy, ocet, olej a oregano. Ke směsi přimícháme nasekanou petržel.
 - 
                                2
Horní třetinu kulatého žitného chleba odkrojíme a z obou částí vydlabeme měkkou střídu tak, aby zůstaly stěny o síle asi 2,5 cm.
 - 
                                3
Větší část olivové směsi rozetřeme do dutiny chlebové misky. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                4
Polovinu špenátu a rajčat, všechen sýr a tence nakrájený salám narovnáme do bochníku. Navrch dáme zbývající špenát a druhou polovinu rajčat. Zbylou olivovou směsí potřeme víčko chleba.
 - 
                                5
Bochník uzavřeme víčkem a obě části přitlačíme k sobě. Naplněný bochník nakrájíme pilkovým nožem na čtvrky a ihned podáváme.
 - 
                                6