Chřestový krém s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 40 mg
 - Draslík 8.5 mg
 - Vláknina 1250 mg
 - Vitamín A 1250 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 52.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Chřest vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, scedíme a necháme okapat. Dva kousky chřestu odložíme na později. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme chřest a zprudka opečeme. Přidáme vařenou rýži a spolu dobře rozmixujeme. Naředíme vývarem, přimícháme smetanu a přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme a stáhneme z ohně. Chřest, který jsme si odložili, rozkrájíme na tenké proužky. Do talíře nalijeme krém a na povrchu ozdobíme několika proužky vařeného chřestu.