Muffiny s ovesnými vločkami
Suroviny
- 30 g Hrozinky
 - 120 g Máslo čerstvé
 - 250 g Mléko - podmáslí
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Cukr krupice
 - 85 g Ovesné vločky
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 0.5 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 222 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 129.8 mg
 - Draslík 287.8 mg
 - Vláknina 8389.3 mg
 - Vitamín A 8389.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Podmáslí a vločky smícháme a necháme asi hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Připravíme si formu na 12 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200 °C.
 - 
                                3
V míse ušleháme změklé máslo s cukrem a vejcem do pěny. V další nádobě smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodou, hrozinkami a solí. Poté přidáme vločky s podmáslím a rychle promícháme. Formičky plníme jen do 2/3 a pečeme zhruba 20–25 minut (zkusíme těsto špejlí). Hotové muffiny vyklopíme na síto a necháme vychladnout.