Těstoviny s omáčkou ze sušených rajčat s bylinkami
Suroviny
- 350 g Těstoviny Fusilli
 - 85 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 750 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Oregano čerstvé
 - 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 10 ks Bazalka
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 77 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 317 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 6.1 mg
 - Draslík 490 mg
 - Vláknina 11783.8 mg
 - Vitamín A 11783.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušená rajčata (nikoliv v nálevu) zalijeme horkou vodou a necháme pět minut odstát. Poté třetinu rajčat vyndáme a pokrájíme na kousky. Zbytek rajčat i s výluhem rozmixujeme.
 - 
                                2
Ve velkém rendlíku na oleji za občasného míchání restujeme na středním plameni cibuli. Po pěti minutách přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, až zrůžoví. Poté do rendlíku vlijeme pyré, rajčata a na mírném plameni vaříme. Po deseti minutách vmícháme posekané bylinky, osolíme a opepříme podle chuti a ještě chvíli zahříváme. Poté směs odstavíme.
 - 
                                3
V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
 - 
                                4
Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, přelijeme omáčkou, ozdobíme posekanými lístky bazalky a řádně promícháme. Ihned podáváme ozdobené strouhanými parmezánem. Můžeme přidat ještě listy salátu, ale není to nutné.