Paštika s ančovičkami a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 241.4 mg
 - Vláknina 5530 mg
 - Vitamín A 5530 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.3 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mixéru rozmixujeme olivy, citronovou kůru,šťávu a máslo. Jemně nasekáme ančovičky a přidáme do směsi. Vše mixujeme 20 vteřin v mixéru. Postupně přidáme olivový olej a mleté mandle.
 - 
                                2
30 minut necháme paštiku v lednici ztuhnout.
 - 
                                3
Poté podáváme např. s topinkami.