Bábovka s jablky
Suroviny
- 300 g Jablka
 - 200 g Cukr krupice
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 2 polévková lžíce Hrozinky
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 85.8 mg
 - Draslík 411.5 mg
 - Vláknina 7001.3 mg
 - Vitamín A 7001.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.5 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Šlehačem ušleháme cukr s vejci, přilijeme olej, vmícháme nastrouhaná jablka bez slupky a jádřinců, vanilkový cukr, ustrouhanou citronovou kůru, mouku s kypřícím práškem, posekané ořechy a hrozinky. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, že když do těsta vpíchneme naostřenou špejli, těsto se jí nechytá.
 - 
                                2
Po upečení necháme bábovku trošku prochladnout a vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.