Dýňová polévka II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 152 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 16.2 mg
 - Draslík 233.6 mg
 - Vláknina 7456 mg
 - Vitamín A 7456 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nakrájenou cibulku zpěníme na másle. Přidáme pokrájenou dýni se slupkou (pro výraznou barvu) brambory na kostičky a mrkev. Zalijeme vodou tak, aby suroviny byly potopené, osolíme.
 - 
                                2
Vaříme do té doby až jsou všechny ingredience měkké.
 - 
                                3
Elektrickým mixérem rozmixujeme do hladkého krému. Přidáme špetku kari koření. Na talíři potom ozdobíme zakysanou smetanou a opečenou slaninou.