Koložvárské kysané zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 621 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0.1 mg
- Draslík 52.4 mg
- Vláknina 1112 mg
- Vitamín A 1112 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na sádle osmahneme nasekanou cibuli, přidáme mleté maso a znovu krátce osmahneme. Osolíme, opepříme a chvíli podusíme. 
- 
                                2Ve 450ml vody s kostkou bujónu uvaříme rýži téměř doměkka. 
- 
                                3Kysané zelí překrájíme a krátce podusíme. 
- 
                                4Do remosky vyložené pečicím papírem urovnáme polovinu zelí i se šťávou. Na zelí rozložíme rýži, kterou přikryjeme podušeným mletým masem i se šťávou. Na maso rozložíme zbylou rýži a zakryjeme ji zbylým zelím. 
- 
                                5Vše zalijeme smetanou rozmíchanou s mletou paprikou a špetkou soli. 
- 
                                6Pokrm pečeme asi 30 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        