Thajská kokosová zmrzlina s citronelou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 57 g
 - Cholesterol 376 mg
 - Draslík 982 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Stonky citronové trávy podélně rozkrojíme na poloviny a válečkem je rozmačkáme, aby se uvolnila jejich chuť.
 - 
                                2
Smetanu a kokosové mléko vlijeme do hrnce, přidáme citronovou trávu a za stálého míchání pomalu přivedeme k varu. Scedíme do ohnivzdorné misky a vložíme do vodní lázně.
 - 
                                3
Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr a vanilku a ponorným hnětačem vyšleháme lehkou, nadýchanou směs. Tu vmícháme do mléka a za stálého šlehání necháme ztuhnout. Odstavíme a po vychladnutí krém vložíme na 3-4 hodiny do lednice.
 - 
                                4
Poté směs přemístíme do plastové nádoby nebo vaničky a na min. 4 hodiny odložíme do mrazáku. Během této doby asi 4x roztlučeme vidličkou.
 - 
                                5
Zmrzlinu vyjmeme z mrazáku vždy cca 30 minut před servírováním, aby částečně změkla.