Mušle zapečené se špenátem
Suroviny
- 300 g Cibule
 - 400 g Špenát listový čerstvý
 - 400 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Nové koření celé
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl mořská
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 kg Mušle slávky
 - 0.5 šálek Kopr čerstvý
 - 3 polévková lžíce Kaviár
 - 0.2 polévková lžíce Máslo bylinkové
 - 0.84 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 679 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1992 mg
 - Bílkoviny 70 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 275.5 mg
 - Draslík 2635.8 mg
 - Vláknina 8878.1 mg
 - Vitamín A 8878.1 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 101.6 mg
 - Vitamín E 5.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Špenát rozmrazíme, oprané mušle oddělíme, již otevřené vložíme do hrnce, přilijeme víno a 4 dcl vody. Přidáme jednu oloupanou, nasekanou cibuli, oloupaný, prolisovaný česnek, špenát, okořeníme, společně vaříme 7 minut. Poté vše scedíme a necháme okapat. Vyjmeme maso z mušlí.
 - 
                                2
Špenát řádně vymačkáme, na hrubo nasekáme. Dvě cibule oloupeme, pokrájíme na kolečka a společně se špenátem podusíme na rozpuštěném másle 6 minut.
 - 
                                3
Bylinkové máslo rozpustíme na druhé pánvi, osmažíme na něm maso z mušlí po minuty, poté ho přidáme ke špenátu, okořeníme a smažíme další 2 minuty.
 - 
                                4
Hotové upravíme na talíře, obložíme kaviárem, koprem a servírujeme.