Smažené vepřové maso se zeleninou
Suroviny
- 170 g Cuketa
 - 115 g Rajčata
 - 230 g Vepřové maso libové
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Víno rýžové čínské
 - 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 225 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 200 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 40.8 mg
 - Draslík 194 mg
 - Vláknina 1774 mg
 - Vitamín A 1774 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1455.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme. Cuketu nakrájíme na dílky, rajčata na stejně velké kousky a cibuli také pokrájíme. Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a v míse smícháme se lžičkou sójové omáčky, cukrem, rýžovým vínem a kukuřičným škrobem a chvíli necháme marinovat.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej a maso restujeme za stálého míchání cca 1 min. Děrovanou naběračkou maso vyjmeme a uchováme teplé. Do pánve přidáme zeleninu a za stálého míchání osmahneme cca 2 min. Ochutíme solí, vrátíme zpět maso a vaříme další minutu. Nakonec vmícháme zbytek sójové omáčky, rozdělíme na talíře a podáváme.