Ryba v ostré sečuánské omáčce
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 3 ks Cibulka jarní
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.25 dl Voda pitná
 - 1 kg Kapr obecný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 5 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Fazolová omáčka s chilli
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 1 polévková lžíce Kukuřičná pasta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 564 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 165 mg
 - Draslík 900.4 mg
 - Vláknina 1182 mg
 - Vitamín A 1182 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.4 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme kapra a necháme okapat. Uděláme šikmo po obou stranách několik hlubokých zářezů, potřeme kapra po obou stranách sójovou omáčkou a rýžovým vínem. Dáme na mísu, přikryjeme a necháme marinovat v lednici 15 minut.
 - 
                                2
Rozehřejeme olej ve woku a poté osmahneme kapra po obou stranách do zlatohněda.
 - 
                                3
Z woku odlijeme olej až na 1 lžíci, kapra přesuneme na jednu stranu woku a přidáme rozetřený česnek, pokrájené jarní cibulky - bílou část, fazolovou omáčku s chilli, zázvor, cukr, rajčatový protlak, vodu a vinný ocet. Směs přivedeme k varu a necháme kapra v omáčce obalit. Povaříme 5 minut a rybu jednou obrátíme. Přidáme zelenou část jarních cibulek a vmícháme kukuřičnou pastu, aby omáčka zhoustla.
 - 
                                4
Hotový pokrm zastříkneme sezamovým olejem a okamžitě podáváme.