S hrachovými lusky kuře
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
 - 200 g Hrachové lusky
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Cuketa
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 4 polévková lžíce Žervé
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 154.5 mg
 - Draslík 467.1 mg
 - Vláknina 3126.1 mg
 - Vitamín A 3126.1 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykostěné kuřecí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme dozlatova maso a vyndáme z woku.
 - 
                                2
Lusky očistíme a necháme blanšírovat ve vroucí vodě 2 minuty, poté je slijeme a necháme okapat.
 - 
                                3
Oloupeme a nakrájíme cibuli, osmahneme ji ve vypečené šťávě z masa. Omyjeme a na kolečka nakrájíme cukety a osmahneme též ve woku s cibulí. Osolíme, opepříme, přidáme česnek a muškátový oříšek.
 - 
                                4
Se smetanou, vejci, petrželí, pažitkou a kerblíkem rozděláme žervé. Pekáč vymažeme máslem, vložíme do něj kuře, cibuli, zeleninu a přelijeme dresinkem ze smetany a vajec. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe kousky másla a v předehřáté troubě pečeme 40 minut.
 - 
                                5
Poté ihned podáváme.